lorszil_weddingphotography

lorszil_weddingphotography

Te tudod milyen esküvői hagyományok vannak Németországban?

2024. augusztus 18. - lorszil_weddingphotography

Az esküvők világa minden kultúrában különleges, és Németországban sincs ez másként. A német esküvői hagyományok gazdagok, színesek és tele vannak egyedi szokásokkal, amelyek nem csupán az ünnepség varázsát fokozzák, hanem a résztvevők számára is emlékezetessé teszik a nagy napot. Nézzük meg, hogyan ünnepelnek a németek, és hogyan színesítik a lakodalmat ezek a különleges szokások.

1. Polterabend – A Zajos Előest

A Polterabend az esküvő előestéjén zajlik, amikor a vendégek összeverődnek egy zajos ünneplésre. Az este során porcelánt és üveget törnek össze, ami szerencsét hoz a párnak. A törés hangja elűzi a gonosz szellemeket, és biztosítja, hogy a házasság boldog és zökkenőmentes legyen.

kép forrása: wikipédia

2. Schuhplattler – A Bajor Tánc

A Schuhplattler egy hagyományos bajor tánc, amelyet gyakran előadnak az esküvőkön. A férfiak energikus mozgással és cipőjük tapsolásával táncolnak, ami szórakoztató látványosságot nyújt a vendégeknek. Ez a tánc nemcsak a házasság ünneplésének része, hanem a helyi kultúra szerves eleme is.

kép forrása: wikipédia

3. Baumstamm Sägen – A Faág Kivágása

A Baumstamm Sägen egy különleges szertartás, ahol a friss házasok közösen fűrészelnek át egy faágat. Ez a szokás a házasság közös munkáját és együttműködést szimbolizálja. A faág átvágása gyakran a házasság első kihívásának metaforájaként jelenik meg.

kép forrása: wikipédia

4. Hochzeitssuppe – Az Esküvői Leves

Az esküvői leves, vagy Hochzeitssuppe, egy gazdag és ízletes leves, amelyet a lakodalom során szolgálnak fel. Ez a hagyományos étel a bőséget és az egységet képviseli, és az ünnepi menü fontos része.

5. Rosenblätter Streuen – Rózsaszirmok Szórása

A vendégek rózsaszirmokat szórnak a menyasszony és a vőlegény házassági szertartása alatt. Ez a szokás a szeretet és a boldogság kívánságát szimbolizálja, és varázslatos hangulatot teremt a nagy napon.

6. Gastgeschenke – Vendégajándékok

A német esküvőkön gyakran adnak a vendégeknek kis ajándékokat, mint például apró emléktárgyakat vagy édességeket. Ezek az ajándékok kifejezik a házaspár háláját a vendégek részvételéért és ajándékaiért.

7. Hochzeitstanz – Esküvői Tánc

Az esküvői tánc a nagy nap egyik fontos pillanata, amikor a pár először táncol a násznép előtt. A romantikus vagy jelentős dalra történő tánc a házasság kezdetét ünnepli, és sokáig emlékezetes marad a vendégek számára.

reni-peti-230722-597.jpg

8. Königskinder Spiel – Királykisasszony Játék

Néhány német területen a házasságot egy szerepjáték kíséri, amelyben a pár „királykisasszonynak” és „királynak” öltözik. Ez a szórakoztató játék a közösségi ünneplést és a pár különleges helyzetét hangsúlyozza.

Németország esküvői hagyományai valóban egyediek és különlegesek, és bár sok esküvői szokás is átkerült hozzánk, például a „menyasszonyrablás” és az „esküvői torta” hagyománya, azért az igazi német íz mégis más. Képzeld el, hogy a Polterabend utáni reggelen egy bajor Schuhplattlerrel és egy faág fűrészelésével kezded az esküvőt – hát, ez már igazi nemzetközi keverék! Szóval, ha a következő esküvőd megünnepléséhez keresel inspirációt, ami nem éppen hagyományos, talán érdemes lenne egy kis német stílust is belecsempészni a buliba. 😉

 

 

lorszil_logo_2023_logo.png

Az esküvői fotózás számomra nem csupán pillanatok rögzítése, hanem a pár egyedi történetének vizuális elmesélése. Szakmai tudással örökítem meg a nap varázsát, hogy minden kép tükrözze a pár személyiségét. Kattints ide, és foglalj időpontot, hogy együtt megörökíthessük a nagy napot, és évek múltán is örömteli emlékeket idézzenek a fényképek!

A bejegyzés trackback címe:

https://lorszil-weddingphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr2218467269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása