lorszil_weddingphotography

lorszil_weddingphotography

Mi a tipikus angol esküvő hagyományai?

2024. augusztus 17. - lorszil_weddingphotography

Az angol esküvők híresek a klasszikus eleganciájukról és gazdag hagyományaikról. Az Egyesült Királyságban az esküvői szertartások mindig is különleges jelentőséggel bírtak, és a tradicionális szokások a mai napig szerves részét képezik a nagy napnak. Ha érdekel, hogyan zajlanak az esküvők Angliában, és milyen szokások jellemzik ezeket az ünnepségeket, íme egy részletes áttekintés az angol esküvői hagyományokról.

1. A Menyasszonyi Öltözet: Fehér Ruhák és Hagyományos Kiegészítők

Az angol esküvői hagyományok egyik legismertebb eleme a menyasszony fehér ruhája. Ez a szokás Viktória királynő idejéből származik, aki 1840-ben viselt először fehér esküvői ruhát, amely azóta nemcsak Angliában, hanem világszerte elterjedt. Az angol menyasszonyok gyakran viselnek hosszú fátylat, amely a házasság tisztaságát szimbolizálja, és a „valami régi, valami új, valami kölcsönzött, valami kék” hagyomány szerint négy különböző dolog is megtalálható az öltözetükben, hogy szerencsét hozzon.

b775478b24076aefdd58d5bea738709f.jpg

kép forrás: wikipédia

2. A Lánykérő Szertartás

Az angol esküvő előtti hagyományok közé tartozik a lánykérő szertartás, ahol a vőlegény hivatalosan is megkéri a menyasszony kezét. Ez gyakran a családtagok és barátok előtt történik, és nemcsak a pár, hanem a családok közötti kapcsolatot is hangsúlyozza.

3. A Szertartás és a Szent Miklós Kápolna

A klasszikus angol esküvői szertartások gyakran templomi szertartások, amelyeket szép, történelmi épületekben, például a híres Westminsteri Apátságban tartanak. A szertartások általában formálisak, és az esküvői fogadalmak egyházi keretek között történnek. A szertartás során gyakran énekelnek klasszikus esküvői dalokat és himnuszokat, amelyek hozzájárulnak az ünnepi hangulathoz.

161a9566_df.jpg

4. A Csokor Dobás és a Nyitótánc

A csokor dobás hagyománya Angliából ered, ahol a menyasszony a lakodalom végén eldobja a csokrot, és az a nő, aki elkapja, hamarosan férjhez fog menni. Ezen kívül a nyitótánc, ahol a menyasszony és a vőlegény együtt táncolnak először, szintén elengedhetetlen része az angol esküvőknek. Ez a tánc gyakran romantikus és elegáns, és az esküvői buli központi pillanata.

detti-peti-0806-682.jpg

5. A Koccintás és a Lakodalmi Vacsora

Az angol esküvőkön a lakodalmi vacsora általában nagy esemény, amelyet az esküvői szertartás után tartanak. Az étkezés során különleges ételeket és italokat szolgálnak fel, és a koccintások során a vendégek jókívánságokat mondanak a párnak. Az angol hagyomány szerint a vőlegény különösen fontos szerepet kap a vacsora során, ahol ő tartja meg az első pohárköszöntőt.

6. A Szerencsehozó Szentjánosbogarak és Más Szokások

Egyes angol esküvőkön megjelennek szerencsehozó elemek is, például a szentjánosbogarak, amelyek a boldog és sikeres házasságot szimbolizálják. Ezen kívül sok helyen előfordul, hogy a vendégek apró ajándékokat, például esküvői emlékeket kapnak, amelyek az esemény emlékét megőrzik.

7. A „Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue”

Ez a híres angol hagyomány az esküvői öltözködéshez kapcsolódik. A menyasszonynak az esküvő napján négy dolgot kell viselnie: valami régi, valami új, valami kölcsönzött és valami kék. Ez a szokás a házasság boldog és szerencsés jövőjét kívánja elősegíteni.

Összefoglalás

Az angol esküvői hagyományok valóban a klasszikus eleganciát és a történelmi szokásokat tükrözik. Az esküvők a formális szertartásoktól kezdve a csokor dobáson és a nyitótáncon át egészen a lakodalmi vacsorákig tele vannak különleges szokásokkal, amelyek emlékezetessé teszik a nagy napot. Bár sok hagyomány változhat a modern időkben, az angol esküvők továbbra is a tradíciók és a szórakoztató elemek keverékeként jelennek meg, hozzájárulva a házasság ünnepléséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://lorszil-weddingphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr7318467335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása