lorszil_weddingphotography

lorszil_weddingphotography

Francia esküvői hagyományok

2024. augusztus 16. - lorszil_weddingphotography

Francia Esküvői Hagyományok: Elegancia és Romantika a Nagy Napon

Franciaország, a divat és a gasztronómia fővárosa, nem csupán a világhírű borok és finom ételek hazája, hanem a csodálatos esküvői hagyományoké is. A francia esküvők mindig tele vannak eleganciával, romantikával és különleges szokásokkal, amelyek még emlékezetesebbé teszik a nagy napot. Ha kíváncsi vagy, hogyan ünnepelnek a franciák, íme néhány tipikus francia esküvői hagyomány, amelyek megmutatják, hogyan is zajlik egy igazi francia lakodalom.

1. Le Vin d’Honneur – Az Üdvözlő Bor

A francia esküvők egyik különleges szokása a Le Vin d’Honneur, amely az esküvői szertartás után, de még az étkezés előtt kerül megrendezésre. Ez az esemény az ifjú pár és a vendégek közötti informális találkozót jelenti, ahol könnyű falatokat és borokat szolgálnak fel. Ez a hagyomány lehetőséget ad arra, hogy a vendégek üdvözöljék a friss házasokat, beszélgessenek, és ünnepeljenek, miközben az esküvő további részére várnak. Ismerős? Kicsi hasonlít a pezsgős koccintáshoz nem? Ha nem szeretitek a pezsgőt, akkor akár egy kis újjítással le lehetne cserélni borra. Szerinted?

reni-peti-230722-378.jpg

2. La Réception – Az Esküvői Fogadás

A La Réception a francia esküvő egyik központi része, amely egy elegáns, formális vacsora és ünneplés. Az esküvői fogadás gyakran több fogásból áll, és különleges figyelmet fordítanak az ételek minőségére és a borok választékára. Az asztalok általában gyönyörűen megterítve, a vendégek pedig hosszú időn keresztül élvezhetik a finom ételeket és italokat, miközben beszélgetnek és ünnepelnek.

3. Le Bal des Mariés – Az Esküvői Bál

Az esküvői bál, vagy Le Bal des Mariés, egy francia esküvő elengedhetetlen része, ahol a pár az első táncot együtt ropják. Ezt követően a vendégek is csatlakoznak, és az est folyamán különböző táncokat és zeneszámokat élveznek. Az esküvői bál a szórakozás és a közösségi ünneplés központja, ahol a friss házasok és vendégeik együtt élvezhetik a zenét és a táncot.

darinkaesbalazsff3607.jpg

4. La Boîte à Souvenirs – Az Emléktároló

A La Boîte à Souvenirs egy olyan hagyomány, amely során a vendégek különféle emléktárgyakat és üzeneteket helyeznek el egy dobozban, amelyet a pár később nyit meg. Ezek az emlékek és jókívánságok évek múltán is emlékezetessé teszik a nagy napot, és a pár számára kedves emlékeket őriznek.

5. Les Dragées – Az Esküvői Mandulák

Az esküvői mandulák, vagy Les Dragées, különleges jelentőséggel bírnak a francia esküvőkön. Ezek az édes, cukorbevonatú mandulák a házasság édes és boldog jövőjét szimbolizálják. A vendégek gyakran kapnak kis ajándékdobozokat, amelyekben a dragées találhatóak, így az esküvő emlékét egy finom falat formájában is magukkal vihetik.

6. La Cérémonie laïque – Az Ökumenikus Szertartás

Franciaországban sok pár választja az ökumenikus szertartást, amely nem vallási alapú, hanem személyre szabott és a pár egyedi igényeihez igazodó ceremónia. Ez a szertartás gyakran a szabadban vagy különleges helyszíneken történik, és lehetőséget ad arra, hogy a pár saját értékeiket és történetüket a szertartásba beépítsék.

7. Le Dîner – A Hagyományos Esküvői Vacsora

Az esküvői vacsora, vagy Le Dîner, a francia esküvők központi eseménye. Az étkezés hosszú, több fogásból álló és ínycsiklandó fogásokat tartalmaz, kezdve az előételektől, a főételeken át, egészen a desszertekig. A vacsora során a borok is fontos szerepet kapnak, és a francia gasztronómia legfinomabb ízeivel kedveskednek a vendégeknek.

8. Le Toast – Az Esküvői Koccintás

Az esküvői toast, vagy Le Toast, egy formális koccintást jelent, ahol a vendégek pohárköszöntőt mondanak a pár tiszteletére. Ez a pillanat az esküvő ünnepélyességét hangsúlyozza, és lehetőséget ad arra, hogy a vendégek kifejezzék jókívánságaikat és gratulációikat a friss házasoknak.

Francia Elegancia és Romantika

Franciaország esküvői hagyományai valóban tükrözik az ország eleganciáját és romantikáját. Az esküvői fogadások, táncok és különleges szokások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a nagy nap felejthetetlen élmény legyen. Bár Magyarországon is vannak hasonló hagyományaink, mint például az esküvői torta vagy a koccintások, a francia stílusú ünneplés igazi ínycsiklandó különlegesség. Szóval, ha a következő esküvődön egy kis francia bájt szeretnél csempészni, emlékezz arra, hogy a „joie de vivre” mindig elfér! 🍷💃

lorszil_logo_2023_logo.png

Az esküvői fotózás számomra nem csupán pillanatok rögzítése, hanem a pár egyedi történetének vizuális elmesélése. Szakmai tudással örökítem meg a nap varázsát, hogy minden kép tükrözze a pár személyiségét. Kattints ide, és foglalj időpontot, hogy együtt megörökíthessük a nagy napot, és évek múltán is örömteli emlékeket idézzenek a fényképek!

A bejegyzés trackback címe:

https://lorszil-weddingphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr4018467307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása